Bejelentkezés / Kapcsolat
    Dr. Szakács Marianna
pszichiáter szakorvos
  Cím: 8200 Veszprém, Szigethy József utca 13.
  Telefon: +36 20 9776 108
  Email: kapcsolat@szakacsmarianna.hu
 
     
Útvonal tervezése
  Honnan: 
  Hova:  8200 Veszprém, Szigethy József utca 13.
   

Szolgáltatások
A magánrendelő keretei között - ahol a páciensek egymással nem találkoznak - lehet kezelni különböző szorongásos kórképeket, depressziós zavarokat, pánikbetegséget, fóbiákat, gyászreakciókat, különböző eredetű krízishelyzeteket, pl.: párkapcsolati kríziseket, és egyéb kritikus állapotokat, amelyek a mindennapi életünkben jelentkezhetnek.
Gyógykezelést is tudok alkalmazni, mivel a pályám során megszereztem a kellő tudást, tapasztalatot ami ehhez szükséges. 2000 óta csaknem folyamatosan képeztem magam különböző pszichoterápiás módszerekben.
  Három évig tanultam a (cognitiv) önismereti, behavior (magatartás) terápiát, ugyanakkor alkalmazok autogén tréninget (Schultz-féle relaxációt), elvégeztem a hipnoterápiás képzést, és ezen belül kiemelten elsajátítottam a Leuner (szimbólum terápia) módszert is. Már 2000 óta alkalmazom a Carl Rogers módszert (a páciens feltétel nélküli elfogadása teljes empátiával és együttérzéssel).

A fentebb felsorolt módszereket, technikákat a páciens saját, egyedi igénye alapján tudom alkalmazni, azokat kombinálni.
Biztonsági intézkedések a rendelőben

A koronavírusos megbetegedés megelőzése érdekében, saját magam és pácienseim védelme érdekében a következő intézkedéseket tettem, illetve a felsorolásban szereplő eszközökkel szereltem fel a rendelőmet:

  1. A rendelőben egy időben egy páciens tartózkodhat, várakozás nincs.
  2. Pácienseim figyelmét rendszeresen felhívom, hogy a rendelésre nem érkezhet olyan személy, akinek bármilyen felső légúti fertőzése/egyéb tünete van.
  3. A rendelőbe való belépéskor kötelező kézfertőtlenítő használata, amelyet biztosítok.
  4. Rendszeres szellőztetést végzek minden ülés/páciens után.
  5. A páciens és a terapeuta között 2,5 méter távolságot tartok.

Eszközök, amelyek rendelkezésre állnak és bizonyítottan képesek a koronavírus kiszűrésére, a vírus elpusztítására és a levegő/ egyéb felületek további fertőtlenítésre:

  • Olyan speciális, nagy teljesítményű légszűrő készüléket helyeztem el a rendelőben, amely bizonyítottan alkalmas a koronavírust kiszűrni a levegőből és a vírust elpusztítani. A készülék a rendelés teljes időtartama alatt működik, nem okoz kellemetlen zajt. A készülék szűrőjét az arra specializálódott szakember 4-5 hetente tisztítja.
  • Gőzölő készülékkel minden páciens után a bőr ülőgarnitúrát fertőtlenítem/letörlöm fertőtlenítő kendővel. A gőzölő készülékkel a páciensek kabátját is átfertőtlenítem.
  • A páciensek cserélődésekor, mielőtt a soron következő páciens a rendelőbe lép a kilincseket, asztalt fertőtlenítővel kezelem.

A felsorolt intézkedéseket Pártl Gergely munkavédelmi szakértő ellenőrizte.

Amennyiben a járványhelyzet súlyosbodik, online felületek segítségével (Skype, Zoom, Viber) tudom a páciensekkel a kapcsolatot tartani.